Frilandsgurka

Frilandsgurkan växer till ca 10-15 cm och skalet är mörkgrönt. Denna krispiga gurka passar mycket bra till salt- eller ättiksinläggningar med färska kryddor som t.ex. dill, mynta och koriander.

Inlagd gurka är mycket gott till rätter som behöver lite sting. Frilandsgurkan är också ypperlig att ätas som sådan. De håller sig 1-2 veckor vid en temperatur mellan 10-12°C. Gurkan är mycket känslig för grönsaker som är rika på etylen (ex. tomater), så förvara gurkan frånskilt från dessa. Kylskåp är olämpligt som förvaringsplats, då temperaturen är för låg. 

Gurkan hör till familjen Cucurbitaceae och härstammar troligen från Sydostasien. Den odlades i Indien redan för cirka 3000 år sedan och på 200-talet f.Kr. fanns den i Egypten. På 1600-talet fick frilandsgurkan fotfäste i Finland.

Classic-produkter
FAKTARUTA
 
Våra odlade sorter: PROFI
Förvaring: Rekommenderad förvaringstemperatur är 10–12 grader eller rumstemperatur. Förvaring i kylskåp försvagar smaken. Gurkan är känslig för köld!
För inläggningar
För tzatziki
I sallader
Som sådan

Bli inspirerad & njut

22
06
Voita liput kaikkia aisteja hiveleville festareille! Olemme mukana Flow Festivalilla, missä ruoka on yhtä suuri elämys kuin upea kansainvälinen artistikattaus. Tykkää tästä julkaisusta ja kommentoi,...
21
06
Juhannukseksi esittelemme myynti- ja markkinointi tirehtöörimme Jonaksen. Konttorilla on aina vilinää ja vilskettä kun hän on paikalla Till midsommar presenterar vi vår försäljnings- och...
20
06
Tänä vuonna Närpiön Vihannes täyttää ihanat 60 vuotta ja tätä juhlistamme flavorinotomaatilla, joka on meidän juhlavuoden tuotteemme! ✯ I år fyller Närpes Grönsaker 60 år och vi firar detta med att...
14
06
Väriä elämään, kirjoittaa Maiju blogissaan. Ja olen ihan samaa mieltä, että on paljon kivempi syödä värikästä ruokaa #snäxi -tuoteperheeseen kuuluu kolme eri väriä, vihreä mini-kurkku sekä punainen...