Frilandsgurka

Frilandsgurkan växer till ca 10-15 cm och skalet är mörkgrönt. Denna krispiga gurka passar mycket bra till salt- eller ättiksinläggningar med färska kryddor som t.ex. dill, mynta och koriander.

Inlagd gurka är mycket gott till rätter som behöver lite sting. Frilandsgurkan är också ypperlig att ätas som sådan. De håller sig 1-2 veckor vid en temperatur mellan 10-12°C. Gurkan är mycket känslig för grönsaker som är rika på etylen (ex. tomater), så förvara gurkan frånskilt från dessa. Kylskåp är olämpligt som förvaringsplats, då temperaturen är för låg. 

Gurkan hör till familjen Cucurbitaceae och härstammar troligen från Sydostasien. Den odlades i Indien redan för cirka 3000 år sedan och på 200-talet f.Kr. fanns den i Egypten. På 1600-talet fick frilandsgurkan fotfäste i Finland.

Classic-produkter
FAKTARUTA
 
Våra odlade sorter: PROFI
Förvaring: Rekommenderad förvaringstemperatur är 10–12 grader eller rumstemperatur. Förvaring i kylskåp försvagar smaken. Gurkan är känslig för köld!
För inläggningar
För tzatziki
I sallader
Som sådan

Bli inspirerad & njut

15
08
Kesän paras sormiruoka! Kotimaisesta suippopaprikasta saa mainiota sormiruokaa. Täytä, paneeraa, friteraa ja nauti!
08
08
Frozen yogurt eli jääjogurtti on herkullista ja raikasta. Yllätä ystäväsi ja tarjoile itse tehtyä jäätelöä jälkkäriksi.
01
08
Klassikkosoppa vailla vertaa! Kesäkeitto on monen herkuttelijan kesän suosikkiruoka. Meidän "Made In Närpes" versioon kuuluu tomaatti ♥ Kausiruokaa parhaimmillaan! #madeinnärpes
27
07
FLOW lippujen voittaja on Hanna Ryti, Helsinki. Voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Toivotamme hänelle mahtavia festareita ja maukasta ruokaa Ravintola Cargon festaritiloissa Cargo Coffee...