aurinkokuivattuja tomaatteja

Aurinkokuivattuja tomaatteja

Parhaimmat ”aurinko” kuivatut tomaatit teet itse! Ja parasta itsetehdyssä on se että tiedät mitä ne sisältävät ja ne maistuvat paljon paremmalta. Kun olet syönyt tomaatit, jäljellä on ihana tomaatti öljy mitä voit käyttää esimerkiksi salaattikastikkeena.

On niin yksinkertaista tehdä omia kuivattuja tomaatteja, tarvitset vain maukkaita Närpiön Vihanneksen Encore tomaatteja ja uunin.

 

1kg tomaatteja
1 ripaus suolahiutaleita
8 valkosipulikynttä
2-3 dl extra Virgin oliiviöljyä
tuoretta timjamia ja oreganoa

 

  1. Huuhtele ja puolita tomaatit. Laita tomaatin puolikkaat uunipellille leikkauspinta ylöspäin. Ripottele tomaattien päälle suolahiutaleet.
  2. Laita pelti uunin alimmalle tasolle 100–125 asteeseen n. 3-4 tuntia, jätä uunin luukku raolleen laittamalla esimerkiksi lusikka luukun väliin jotta kosteus pääsee pois uunista. Pistele leikkauspintaa haarukalla kun puolet ajasta on mennyt. Valmistusaika vaihtelee riippuen tomaatin koosta. Kun tomaatit ovat kuivat, ne ovat valmiita. Ole varovainen ettet polta niitä!
  3. Anna tomaatit viiletä. Aseta tomaatit puhtaaseen lasipurkkiin. Kuori ja puolita valkosipulinkynnet, asettele ne purkkiin. Lisää joukkoon tuore oregano ja timjami. Mausta pienellä ripauksella suolaa ja pippuria. Kaada öljy purkkiin niin että se peittää tomaatit, sulje kansi. Säilytä jääkaapissa.

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES