
Chili-Inkivääri kastike
Kastike sopii mainiosti pöytämausteeksi, mutta muista säilyttää jääkaapissa!
750g kypsiä tomaatteja
1 kpl punaista paprikaa
2 kpl keltasipulia
4 cm tuoretta inkivääriä
1-2 punaista chiliä (annostele maun mukaan)
1 dl valkoviinietikkaa
½ dl sokeria
1 tl suolaa
½ tl murskattua mustapippuri
Huuhdo tomaatit, poista paprikasta ja chilistä siemenet, kuori sipuli, pilko kaikki palasiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Lisää kaikki tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi. Kaada kastike kattilaan ja lisää viinietikka, sokeri, suola ja pippuri. Anna kiehua n. 20 minuuttia, käytä sauvasekoitinta jos kastike ei ole täysin sileä.
Kaada puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasipulloihin, säilytä jääkaapissa. Anna maustua jääkaapissa n. 3 viikkoa ennen käyttöä.
SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES
03
03
03