Dunne pasta

Dunne pasta

Tuorepastaa Dunne-tomaateilla, valkosipulilla ja anjoviksella

4 henk

Kastike:

2 rasiaa Dunne-tomaattia
2 kpl valkosipulinkynttä
3 kpl salottisipulia
3 rkl oliiviöljyä
1 tl sokeria
1 dl vettä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl tomaattipyreetä
Suolaa
Mustapippuria
10–15 basilikanlehteä
250g tuorepastaa esim. Fettuccine

Anjovis öljy:

½ purkkia anjovista, ilman lientä (n.65g)
0,75 dl oliiviöljyä
1 kpl situuna, kuori
Hyppysellinen sokeria

Kastike:

Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja hienonna valkosipuli. Kuori ja puolita sipulit ja leikkaa viipaleiksi. Kuumenna paistinpannu, lisää oliiviöljy, kuullota sipuli ja valkosipuli. Lisää puolet tomaateista, vesi, viinietikka, sokeri ja tomaattipyree. Anna kastikkeen kiehua kasaan, vedä lämmöltä ja lisää loput tomaateista ja silputut basilikan lehdet. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Pasta:

Keitä tuorepasta suolatussa vedessä n. 3 minuuttia.

Anjovis öljy:

Pilko anjovis pieniksi paloiksi, lisää kulhoon sitruunakuoren, oliiviöljyn ja sokerin kanssa. Sekoita hyvin.

 

Sekoita kastike vasta keitetyn pastan kanssa. Lorauta päälle hieman anjovis öljyä ja ripottele päälle silputtu basilika. Tarjoile ja nauti!

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES