Dunne tomatsås

Dunne-tomaattikastike

DUNNE on SanMarzano-tyyppinen tomaatti!

Herkullisen tomaattikastikkeen salaisuus ovat tuoreet ja aromikkaat tomaatit. Päästä luovuus valloilleen ja kehitä oma salainen reseptisi maustamalla Dunne-tomaattikastike tuoreilla yrteillä – basilikalla, valkosipulilla, oreganolla, meiramilla tai timjamilla. 

Silppua sipuli ohuiksi siivuiksi ja pehmennä paistinpannulla voin ja oliiviöljyn seoksessa. Pilko tomaatit sellaisenaan tai poista niistä kuoret ja siemenet kalttaamalla. Lisää tomaatit pehmenneiden sipuleiden joukkoon, mausta suolalla, mustapippurilla sekä ripauksella sokeria. Anna kastikkeen kypsyä hiljalleen n. 30 minuuttia.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Pyörittele pasta kauttaaltaan tomaattikastikkeessa ja anna seoksen porista vielä hetki liedellä. Koristele Parmesan-juustolla sekä tuoreilla yrteillä makusi mukaan.

Resepti kahdelle:

1 rasia Dunne-tomaatteja (230g)
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
1 pieni salottisipuli tai puolikas tavallista sipulia
suolaa ja mustapippuria oman mieleen mukaan
ripaus sokeria pyöristämään makua
tuoreita yrttejä
Parmesan-juustoa
noin 200 g pastaa

Vinkki! Säilytä tomaatit huoneenlämmössä, niin ne jatkavat kypsymistään ja niiden maku ja aromit pääsevät parhaiten esille. Jääkaapin kylmyys pysäyttää tomaatin kypsymisen ja huonontaa niiden makua.

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES