Fredrik & Maarika Sandgren

Pinta-ala
3.600m2
Viljelyvuodet
13
Sukupolvi
2

Fredrik Sandgren on Osuuskunta Närpiön Vihanneksen uusimpia jäseniä. Fredrik viljelee punaisia ja oranssisia helmitomaatteja. Fredrik on toisen polven kasvihuoneviljelijä. Sukupolvenvaihdos tehtiin vuonna 2005, joten hän on toiminut viljelijänä jo yksitoista vuotta. Fredrik on kausiviljelijä eli hän kasvattaa tomaatteja vain kesällä. Viljelmä työllistää hänen itsensä ja vaimonsa Maarikan lisäksi yhden täysipäiväisen henkilön ja joinakin kesinä myös osa-aikaisen kesätyöntekijän. Tilalla käytetään biologisia torjuntamenetelmiä ja hygienia ja ympäristö ovat viljelyssä tärkeitä seikkoja. Jos haluat käydä tutustumassa kasvihuoneisiin, siitä on sovittava Fredrikin kanssa etukäteen.

”Tuotteiden laadukkuus, puhtaus ja hyvä maku ovat meille tärkeitä kilpailuvaltteja”, Fredrik kertoo.

Koulutukseltaan hän on Åbo Akademista valmistunut biologi. Tutkintonsa jälkeen hän työskenteli eräässä yrityksessä ympäristö- ja laatuvastaavana. Hänen mielestään alalla oli kuitenkin silloin vielä liian vähän töitä, ja kun hänen isänsä ja setänsä olivat jäämässä kasvihuoneviljelijän toimestaan eläkkeelle, hän päätti tarttua tilaisuuteen ja jatkaa heidän jälkeensä kasvihuonealalla. Vapaa-aikanaan hän harrastaa valokuvausta sekä yhdessäoloa ja ulkoilua luonnossa perheen kanssa. Perheeseen kuuluvat vaimo Maarika ja vuonna 2010 ja 2013 syntyneet tyttäret Emma ja Ella.

 

 

Nimi: 
Fredrik & Maarika Sandgren
Paikkakunta: 
Närpiö
Viljelijänumero: 
89 & 90
Viljelylajikkeet: 
Oranssi helmitomaatti
Pinta-ala: 
3.600m2
Viljelyvuodet: 
13
Rak.vuodet: 
1982 & 1989
Sukupolvi: 
2
Lämmitysmenetelmä: 
Kiinteä polttoaine, hake, vähän öljyä
Ympäristönäkökohdat: 
Lämmitykseen käytetään 99% kotimaista kiinteätä polttoainetta. Viljelyssä käytetään biologista torjuntaa. Pyritään pitää viljely vapaana kemikaaleista.

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES