Gulaschsoppa

Gulassikeitto

Ruskista pilkottu liha padassa, lisää sipuli, kuullota pehmeäksi. Lisää valkosipuli ja silputtu paprika ja jatka kuullottamista n. 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää mausteet, pilkottu tomaatti ja lihaliemi.

Laita kansi päälle ja anna hautua liedellä 2-3 tuntia tai laita uuniin 175 asteeseen jos sinulla on rautapata. Kun liha on mureaa, Gulassikeitto on valmis. Jos haluaa ruokaisamman Gulassikeiton voi lisätä pari pilkottua perunaa kun valmistusaikaa on jäljellä n. 30 minuuttia. Maista ja tasapainota maku vähällä sokerilla. Lisää enemmän mausteita jos haluat mausteisemman Gulassikeiton.

Tarjoile hyvän leivän ja smetanan kanssa.

Ainekset:

4 henk

  • 500g naudanlihaa paloiteltuna (kassleri tai ulkopaisti)
  • 3 keskikokoista silputtua sipulia
  • 2 isoa valkosipulinkynttä, puristettuna
  • 2 pilkottua paprikaa
  • 4 rkl paprikajauhetta (lisää paprikaa maun mukaan)
  • 2 tl kuminaa
  • 4 kypsää kotimaista tomaattia
  • 8 dl lihalientä (2 lihaliemikuutiota)
  • 1 tl suolaa
  • 2 mm cayennepippuria
     
  • 2 kuorittua perunaa, kuutioina (valinnainen)
  • Pilkottua persiljaa koristeluun sekä vähän sokeria maun tasapainottamiseksi.

 

VINKKI! Resepti on 4 henkilölle, mutta sitä kannattaisi tehdä vähintään tupla määrä, koska se on mainio keitto pakastettavaksi.

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES