H J Grönsaker Ab

Pinta-ala
7.550m2
Viljelyvuodet
Sukupolvi
3

Jan Granskog hoitaa yhdessä avopuolisonsa Heidi Stenforsin kanssa yritystä H J Grönsaker.  Jan on kolmannen sukupolven kasvihuoneviljelijä, joten kasvihuoneet ovat kuuluneet perheen elämään jo pitkään. Jan on yksi niistä osuuskunnan tuottajista, jotka kokeilevat tänä vuonna osuuskunnalle uuden Profi-avomaakurkun viljelyä. Uusien lajikkeiden viljely on sekä haastavaa että mielenkiintoista. Lisäksi Jan viljelee Imea-kurkkuja.

Jan on ollut Osuuskunta Närpiön Vihanneksen jäsen noin 20 vuoden ajan, ja tällä hetkellä perheellä on itsensä lisäksi kuusi työntekijää. Ympäristö- ja hygienianäkökohdat ovat Janille hyvin tärkeitä, ja sen vuoksi hänen kasvihuoneissaan käytetään biologisia torjunta-aineita ja erillisiä työvaatteita tartuntojen ja tuholaisten ehkäisemiseksi. Kasvihuoneiden ovet ovat aina lukossa eikä niihin saa mennä ilman lupaa. Vierailijan on ilmoitettava tulostaan soittamalla.

Kasvihuoneiden ohella Jan hoitaa myös maatilaa. Hän yrittää ehtiä lomamatkalle avopuolison Heidin kanssa kerran vuodessa.

Nimi: 
H J Grönsaker Ab, Jan Granskog ja Heidi Stenfors
Paikkakunta: 
Böle
Viljelijänumero: 
80 ja 81
Viljelylajikkeet: 
Kurkku
Pinta-ala: 
7.550m2
Sukupolvi: 
3
Ympäristönäkökohdat: 
Viljelyssä käytetään biologista torjuntaa

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES