Hans Granborg

Pinta-ala
1.320m2
Viljelyvuodet
35
Sukupolvi
1

Hans Granborg viljelee paprikoita Nämpnäsissä. Hän on ollut jäsenenä Osuuskunta Närpiön Vihanneksessa vuodesta 1987. Vaimo Eva-Stina työskentelee yrityksessä osakkaana, ja kesäisin he työllistävät myös muutamia koululaisia.


Kasvihuoneviljelyn ohessa Hansilla on oma korjaamo, jossa hän tekee mm. korjauksia ja koneellista työstöä ja käyttää naulakonettaan Naulakone on Hansin itse suunnittelema kone, jolla naulataan muovisten kasvihuoneiden listoja.


Hän viettää suurimman osan ajastaan verstaallaan. Hän on koulutukseltaan traktoriasentaja, ja hän työskenteli aikaisemmin autokorjaamoilla sekä NTM:llä muutaman vuoden ajan. Vuonna 1982 hän halusi kokeilla kasvihuoneviljelyä ja rakensi itselleen kasvihuoneen.

 

Hän on hyvin kiinnostunut tekniikasta ja keksiii ja kehittelee mielellään erilaisia uusia ratkaisuja. Lisäksi Hans ehtii hoitaa tilansa maa- ja metsätyöt. Granborgin tilalla asuu neljä sukupolvea.

Nimi: 
Hans Granborg
Paikkakunta: 
Nämpnäs
Viljelijänumero: 
227
Viljelylajikkeet: 
Keltainen paprika
Pinta-ala: 
1.320m2
Viljelyvuodet: 
35
Rak.vuodet: 
1982-1983
Sukupolvi: 
1
Lämmitysmenetelmä: 
Hake
Ympäristönäkökohdat: 
Viljelyssä käytetään biologista torjuntaa. Vuodekohtainen kastelu, viljellään turvekasvualustoissa, perinteinen ”kesä” viljelijä.

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES