Johan Bergman

Pinta-ala
4.000m2
Viljelyvuodet
20
Sukupolvi
1

Johan Bergman (Htrg.Johan Bergman) kausiviljelee avomaankurkkuja ja Diamantino-tomaatteja 4 000 m2:llä. Hän osti kasvihuoneen vuonna 1998 ja on ollut siitä lähtien Osuuskunta Närpiön Vihanneksen jäsen. Kesäisin hänellä on kaksi työntekijää.

Johan työskenteli aikaisemmin rakennusalalla ja on koulutukseltaan kirvesmies. Hän oli kiinnostunut kasvihuoneviljelystä, ja kun hänen kotinsa lähellä sijaitsevat kasvihuoneet tulivat myyntiin, hän osti ne ja harjoittaa niissä nyt viljelyä. Aloitettuaan viljelyn hän on käynyt Martensin järjestämiä kursseja ja kouluttautunut viljelypuutarhuriksi. Johan käyttää biologisia torjunta-aineita ja estää kutsumattomien vieraiden saapumisen Stop-kylteillä. Siten hän haluaa ehkäistä tuholaisten ja virusten leviämistä. Kasvihuoneiden ovet ovat aina lukossa, kun hän ei ole paikalla.

Kasvihuoneiden ohella hän hoitaa myös maa- ja metsätaloutta. Talvisin hän tekee jonkin verran metsätöitä, ja vapaa-aikanaan hän kalastaa tai ulkoilee. Perheeseen kuuluu Johanin lisäksi avopuoliso Linda ja vuonna -08 syntynyt tytär.

Nimi: 
Johan Bergman
Paikkakunta: 
Närpiö
Viljelijänumero: 
83
Viljelylajikkeet: 
Kurkku, pihvitomaatti, avomaankurkku ja mini-kurkku
Pinta-ala: 
4.000m2
Viljelyvuodet: 
20
Rak.vuodet: 
1970-luku
Sukupolvi: 
1
Lämmitysmenetelmä: 
Turve
Ympäristönäkökohdat: 
Viljelyssä käytetään biologista torjuntaa

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES