Johan ja Kajsa Lassander

Pinta-ala
6.000m2
Viljelyvuodet
20
Sukupolvi
1

Johan ja Kajsa Lassander viljelevät kirsikkatomaatteja Närpiössä ympäri vuoden. Kirsikkatomaattiviljelyn ohella Johan hoitaa maatilaa. Hän työskenteli aikaisemmin Närkolla monen vuoden ajan, ja ensimmäisen oman kasvihuoneen hän rakensi 1997. Johan ja Kajsa ovat nyt olleet toista vuotta jäseninä Osuuskunnassa Närpiön Vihannes.

Johanilla ei ole kasvihuonealan koulutusta, vaan hän on oppinut viljelyalan työn kautta ja alalla toimivien ystäviensä avustuksella. Vuosien varrella Johan on kehittynyt tunnolliseksi ja määrätietoiseksi viljelijäksi. Johanin vaimo Kajsa valmistui viljelypuutarhuriksi 2013 ja työskentelee Johanin kanssa kasvihuoneilla joka päivä. Heidän lisäkseen kasvihuoneilla työskentelee viisi täysipäiväistä työntekijää ja tarvittaessa hankitaan myös tilapäistä työvoimaa. Kasvihuoneilla ei voi vierailla siitä ennalta ilmoittamatta, vaan käynnistä on aina sovittava etukäteen. Kasvihuoneilla työskentelevillä on erityiset työvaatteet, joita käytetään vain kasvihuoneissa. Näin pyritään suojaamaan kasveja taudeilta ja vaurioilta. Lassanderit käyttävät aina ensisijaisesti biologisia torjuntamenetelmiä.

Vapaa-aika kuluu lasten kuljettamiseen jalkapallo- ja jääkiekkotreeneihin. Johan toimii myös jääkiekkovalmentajana, ja hän itsekin ehtii pelaamaan jääkiekkoa kuntoilumielessä kerran viikossa. Kajsa viihtyy luovan työn parissa ja valmistaa mielellään esineitä keramiikasta. Hän pitää myös kursseja kansalaisopistossa. Johan ja Kajsa viettivät häitään 2005 ja lapset ovat syntyneet vuosina 2005 ja 2007.

Nimi: 
Johan ja Kajsa Lassander
Paikkakunta: 
Finby
Viljelijänumero: 
60 och 66
Viljelylajikkeet: 
Kirsikkatomaatti
Pinta-ala: 
6.000m2
Viljelyvuodet: 
20
Rak.vuodet: 
-96, -97 ja -07
Sukupolvi: 
1
Lämmitysmenetelmä: 
Biopolttoaineet
Ympäristönäkökohdat: 
Viljelyssä käytetään biologista torjuntaa

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES