Jonathan Nordberg

Pinta-ala
14.500m2
Viljelyvuodet
10
Sukupolvi
3

Jonathan Nordberg viljelee perinteisesti pihvitomaatteja ja helmitomaatteja 14 500 m2:n alalla. Hän harjoittaa kasvihuoneviljelyä tilalla jo kolmannessa sukupolvessa, viimeisin sukupolvenvaihdos tehtiin vuonna 2014.

Jonathan on koulutukseltaan talonrakentaja, mutta hän ei ehtinyt juurikaan tehdä niitä töitä, ennen kuin hän jo aloitti ensimmäisen oman kasvihuoneensa rakentamisen heti armeijan jälkeen 2007. Kasvihuonetta laajennettiin 2012 ja seuraavana vuonna hän investoi uuteen kiinteää polttoainetta käyttävään lämpökeskukseen, koska vanha jäi liian pieneksi. Jonathanilla on tällä hetkellä 7 työntekijää, mutta kiireisempinä kausina hän palkkaa lisää väkeä.  

Hän käyttää biologisia torjuntamenetelmiä, ja mahdolliset vierailijat käyttävät suojavarustusta haitallisten tartuntojen ja tautien ehkäisemiseksi. Kädet desinfioidaan aina kasvihuoneisiin mentäessä ja työssä käytetään erillisiä työvaatteita. Koska kasvihuoneet ovat keskitalven tyhjinä ja kylmillään, mahdolliset tuholaiset kuolevat ennen uuden kauden alkua helmikuussa.

Vapaa-aikansa Jonathan käyttää erilaisiin rakennushankkeisiin ja kunnostustöihin. Lisäksi hän korjaa mielellään vanhoja Volvoja ja lukee sotilashistoriaa. Hän myös matkustelee mielellään avopuolisonsa Elenan kanssa. 

Nimi: 
Jonathan Nordberg
Paikkakunta: 
Bäckliden
Viljelijänumero: 
206 ja 207
Viljelylajikkeet: 
Pihvitomaatti ja punainen helmitomaatti
Pinta-ala: 
14.500m2
Viljelyvuodet: 
10
Rak.vuodet: 
2007 ja 2012
Sukupolvi: 
3
Lämmitysmenetelmä: 
käyttää kiinteää polttoainetta
Ympäristönäkökohdat: 
Viljelyssä käytetään biologista torjuntaa

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES