Joululimppu

Joululimppu

Maukas tomaattilimppu

 

1kg kotimaisia tomaatteja
2dl siirappia
1 1/2dl vettä
50g hiivaa
1dl kuivattuja taateleita tai kuivattuja sekahedelmiä
2rkl fenkolia
14-18dl vehnäjauhoja (tomaattien mehukkuudesta riippuen) 

 

Murskaa kokonaiset tomaatit tehosekoittimessa. Leikkaa taatelit/sekahedelmät pieniksi paloiksi. Lisää hedelmät, siirappi, suola ja fenkoli tomaattimurskaan. Anna muhia huoneenlämmössä n. 3 tuntia. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hiivavesi ja jauhot tomaattiseokseen, vatkaa sileäksi taikinaksi. Anna kohota n. 40 minuuttia. Jaa taikina neljään limppuun ja anna kohota lämpimässä paikassa n. 30 minuuttia. Paista 175 asteen lämmössä 45 minuuttia. Voitele limput paiston aikana siirappivedellä.

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES