
Kana-kookospata
4:lle hengelle
½ purjo
1 Närpiön Vihanneksen chili
1 pieni kiinankaali
2 Närpiön Vihanneksen suippopaprikaa
1 ruukku korianteria
400-500 g maustamattomia kanafileitä
1 lime
1 tl suolaa
2 tl currya
400 ml kookosmaitoa
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja ota uunivuoka tai -pata esille.
- Huuhtele huolellisesti purjo, chili, kiinankaali sekä suippopaprikat ja poista halutessasi chilistä siemenet.
- Pilko purjo, kiinankaali sekä paprikat reiluiksi paloiksi ja chili sekä korianteri pieneksi silpuksi. Siirrä kaikki pilkotut kasvikset uunivuokaan.
- Pilko kana haluamasi kokoisiksi paloiksi - mitä isompia palat ovat, sen kauemmin menee padan kypsymisessä.
- Siirrä kanapalat vuokaan ja lisää joukkoon myös kaikki loput ainekset; limen mehu, suola, curry sekä kookosmaito.
- Sekoita ainekset keskenään ja mikäli et käytä kannellista pataa, aseta vuoan päälle kanneksi folio tai leivinpaperi.
- Nosta kana-kookospata uuniin kypsymään noin 20 minuutiksi.
- Aika vaihtelee uunien sekä vuokien kokojen mukaan, joten varmista kanan kypsyys halkaisemalla yksi kanapala.
- Maista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Suosittelen nauttimaan tämän maukkaan kana-kookospadan riisin tai riisinuudelin kanssa.
Resepti: Emili Kumpuniemi
SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES
28
08
08