Kana-kookospata

Kana-kookospata

4:lle hengelle

½ purjo
1 Närpiön Vihanneksen chili
1 pieni kiinankaali
2 Närpiön Vihanneksen suippopaprikaa
1 ruukku korianteria
400-500 g maustamattomia kanafileitä
1 lime
1 tl suolaa
2 tl currya
400 ml kookosmaitoa

 

  • Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja ota uunivuoka tai -pata esille.
  • Huuhtele huolellisesti purjo, chili, kiinankaali sekä suippopaprikat ja poista halutessasi chilistä siemenet.
  • Pilko purjo, kiinankaali sekä paprikat reiluiksi paloiksi ja chili sekä korianteri pieneksi silpuksi. Siirrä kaikki pilkotut kasvikset uunivuokaan.
  • Pilko kana haluamasi kokoisiksi paloiksi - mitä isompia palat ovat, sen kauemmin menee padan kypsymisessä.
  • Siirrä kanapalat vuokaan ja lisää joukkoon myös kaikki loput ainekset; limen mehu, suola, curry sekä kookosmaito.
  • Sekoita ainekset keskenään ja mikäli et käytä kannellista pataa, aseta vuoan päälle kanneksi folio tai leivinpaperi.
  • Nosta kana-kookospata uuniin kypsymään noin 20 minuutiksi.
  • Aika vaihtelee uunien sekä vuokien kokojen mukaan, joten varmista kanan kypsyys halkaisemalla yksi kanapala.
  • Maista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

 

Suosittelen nauttimaan tämän maukkaan kana-kookospadan riisin tai riisinuudelin kanssa.

Resepti: Emili Kumpuniemi

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES