
Ketsuppi
3 rkl oliiviöljyä
1,5kg kypsiä kotimaisia tomaatteja
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl raastettu tuore inkivääri
1 rkl korianterisiementä
2 kokonaista mausteneilikkaa
1 rkl mustapippuria myllystä
½ tl suolaa
2 dl punaviinietikkaa
1 dl ruokosokeria tai fariinisokeria
pieni pala chiliä
- Laita öljy, paloitellut tomaatit, silputtu sipuli, puristettu valkosipuli, raastettu inkivääri, korianterinsiemenet, neilikat, mustapippuri, suola ja mahdollisesti pieni määrä hakattua chiliä paksupohjaiseen kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä.
- Tomaateista irtoaa hetkessä nestettä joten nestettä ei tarvitse lisätä. Anna kiehua niin kauan että tomaatit ovat pehmeitä, noin puolisen tuntia. Käytä tehosekoitinta tai sauvasekoitinta.
- Paseeraa ketsuppi siivilän läpi. Tärkeätä että paseeraa todella huolella.
- Kaada seos puhtaaseen kattilaan, lisää viinietikka ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen n. 2h että seos saa oikean ketsuppi koostumuksen. Keittoaika voi vaihdella riippuen tomaattien nestemäärästä. Sekoita silloin tällöin.
- Kaada ketsuppi lämmitettyyn lasipulloon/lasipurkkiin ( desinfiointi kuumassa uunissa) sulje korkki/kansi välittömästi.
- Astian tulee olla puhdas että ketsupin säilöntäaika jääkaapissa olisi hyvä.
- Käytä aina puhdasta lusikkaa kun otat ketsuppia purkista!
SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES
28
08
08