Kotitekoinen ketsuppi

Ketsuppi

1. Laita öljy, paloitellut tomaatit, silputtu sipuli, puristettu valkosipuli, raastettu inkivääri, korianterinsiemenet, neilikat, mustapippuri, suola ja mahdollisesti pieni määrä hakattua chiliä paksupohjaiseen kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä. 
2. Tomaateista irtoaa hetkessä nestettä joten nestettä ei tarvitse lisätä. Anna kiehua niin kauan että tomaatit ovat pehmeitä, noin puolisen tuntia. Käytä tehosekoitinta tai sauvasekoitinta. 
3. Paseeraa ketsuppi siivilän läpi. Tärkeätä että paseeraa todella huolella.
4. Kaada seos puhtaaseen kattilaan, lisää viinietikka ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen n. 2h että seos saa oikean ketsuppi koostumuksen. Keittoaika voi vaihdella riippuen tomaattien nestemäärästä. Sekoita silloin tällöin.
5. Kaada ketsuppi lämmitettyyn lasipulloon/lasipurkkiin ( desinfiointi kuumassa uunissa) sulje korkki/kansi välittömästi. Astian tulee olla puhdas että ketsupin säilöntäaika jääkaapissa olisi hyvä. Käytä aina puhdasta lusikkaa kun otat ketsuppia purkista!

 

3 rkl oliiviöljyä
1,5kg kypsiä tomaatteja (Encore lajiketta)
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl raastettu tuore inkivääri
1 rkl korianterisiementä
2 kokonaista mausteneilikkaa
1 rkl mustapippuria myllystä
½ tl suolaa
2 dl punaviinietikkaa
1 dl ruokosokeria tai fariinisokeria
pieni pala chiliä

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES