
Kurkkukreemi lohella
Sopii tarjottavaksi joulupöydässä, graavilohen ja Maalahden limpun kanssa.
1 kurkku
½ nippu tilliä
1/3 dl oliiviöljyä
2 rkl crème fraiche
Suolaa
Sokeria
240g smetanaa
Suolaa
Leikkaa kurkusta suikaleita juustohöylällä, käytä n. 5mm paksuinen kerros, (loput kurkusta voi käyttää vaikka salaatissa). Käytä kurkkusuikaleet crème fraiche, oliiviöljy, suola ja sokeri tehosekoittimessa, aja sileäksi. Anna seistä jääkaapissa n. 20 minuuttia.
Vatkaa smetana ja suola niin kauan että rakenne muuttuu kermavaahtomaiseksi. Sekoita smetana ja kurkkuseos, vatkaa seos kuohkeaksi. Säilyy jääkaapissa n. 5 päivää
SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES
03
03
03