Kurkkukreemi graavatulla lohella

Kurkkukreemi lohella

Sopii tarjottavaksi joulupöydässä, graavilohen ja Maalahden limpun kanssa.  

1 kurkku
½ nippu tilliä
1/3 dl oliiviöljyä
2 rkl crème fraiche
Suolaa
Sokeria

240g smetanaa
Suolaa

 

Leikkaa kurkusta suikaleita juustohöylällä, käytä n. 5mm paksuinen kerros, (loput kurkusta voi käyttää vaikka salaatissa). Käytä kurkkusuikaleet crème fraiche, oliiviöljy, suola ja sokeri tehosekoittimessa, aja sileäksi. Anna seistä jääkaapissa n. 20 minuuttia.

Vatkaa smetana ja suola niin kauan että rakenne muuttuu kermavaahtomaiseksi.  Sekoita smetana ja kurkkuseos, vatkaa seos kuohkeaksi. Säilyy jääkaapissa n. 5 päivää

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES