Kurkkupalat hummuksella ja kirsikkatomaateilla

Kurkkupalat

Kurkkupalat hummuksella ja kirsikkatomaateilla

15 kpl

290 g kikherneitä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
0,5 dl vettä
1 tl juustokuminaa
0,5 tl chiliä
1 tl yrttisuolaa
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja

1 kurkku
4–5 kpl kirsikkatomaattia

2 rkl tuoretta silputtua rosmariinia

 

1. Aloita tekemällä hummus. Huuhtele kikherneet. Sekoita monitoimikoneessa oliiviöljyn, sitruunamehun, veden ja mausteiden kanssa. Lisää aurinkokuivatut tomaatit ja sekoita kunnes seos on tasaista.

2. Leikkaa kurkku noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Aseta tarjottimelle tai tarjoiluastialle. Laita noin 1 ruokalusikallinen hummusta jokaiselle kurkkuviipaleelle.

3. Leikkaa kirsikkatomaatit lohkoiksi ja asettele hummuksen päälle. Silppua rosmariini ja ripottele päälle koristeeksi. Säilytä kylmässä ennen tarjoilua.

 

Katso video https://youtu.be/l1jtS8ziVdc

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES