Kurkkusmoothie

Vihreä kurkkusmoothie antaa hyvää energiaa

Vihreä kurkkusmoothie antaa hyvää energiaa.

JUOTAVAN HYVÄ TERVEYSPOMMI – KURKKUSMOOTHIE TUO KEVÄÄN KIELELLE

Ensimmäiset kevätauringon säteet ovat pian täällä ja mikä olisikaan parempi tapa juhlistaa hiljalleen lämpeneviä ilmoja, kuin raikas kurkkusmoothie. Kurkkua kannattaa toki muutenkin syödä urakalla, mutta nyt surautamme siitä sopivien lisukkeiden kanssa elimistöä tehokkaasti puhdistavan smoothien.
 

Aamun alkuun vai päivän päätteeksi?
 

Kurkkusmoothien aineksissa vihreys on valttia, sillä juoman valmistukseen tarvitaan kurkun lisäksi pinaattia, omenaa, limeä ja halutessa pala inkivääriä. Smoothie sopii nautittavaksi mihin aikaan päivästä tahansa. Se on loistava alku energiselle aamulle tai nälän tehokkaasti loitolla pitävä välipala.

Supervihannes auttaa painonhallinnassa

Kurkun terveyshyödyt ovat yllättävän suuret. Heleän vihreä supervihannes sisältää runsaasti vitamiineja, antioksidantteja ja kuitua. Suuren nestepitoisuutensa vuoksi, se on myös erinomainen nesteyttäjä ja monesti sitä kutsutaan elimistön puhdistajaksi.
 

Kurkku on myös mitä parhainta painonhallintaruokaa, joten keventäjille se sopii erinomaisesti osaksi päivittäistä ruokavaliota. Kurkku kannattaa aina käyttää kuorineen, sillä juuri kuoressa on kuitua, joka helpottaa ruuansulatusta ja nopeuttaa aineenvaihduntaa. Muoviin pakattuna kurkku ei välttämättä tarvitse kuin pikaisen huuhtelun. Muovikalvo parantaa myös säilyvyyttä ja pienentää hävikkiä.

 

Katso video Ulf Harfista, jonka kasvihuoneissa kypsyy joka päivä 25 000 uutta kurkkua.

MAAILMAN PUHTAINTA RUOKAA

Vanha sanonta: ”Puhtaus on puoli ruokaa” tarkoitti aikoinaan hyvää hygieniaa, mutta nykyisin ruuan puhtaus liitetään ennen kaikkea tuotantotapaan. Närpiöläinen Ulf Harf on yksi kotimaisen kurkun viljelijöistä ja puhtaan ruuantuotannon puolestapuhujista.

Yhdessä Närpiön Vihanneksen Osuuskunnan muiden viljelijöiden kanssa, Ulf julistautuu maailman puhtaimman ruuan tuottajaksi. Se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että kurkut pakataan vain muutaman kilometrin päässä kasvihuoneilta ja että torjunta-aineina käytetään vain biologista torjuntaa, jolloin vihanneksiin ei kerry haitallisia ainejäämiä.

Suomen ilmasto, maaperä ja puhdas vesi ovat puhtaan ruuan tuotannolle otolliset. Lisäksi viljelijöiden ammattitaito vie kehitystä koko ajan kohti parempaa.

Kotimainen kurkku on parhaimmillaan läpi vuoden

Nykyään maukkaita kotimaisia kurkkuja on saatavilla ruokakaupoista ympäri vuoden. Närpiössä onkin viljelty kurkkua ympärivuotisesti jo yli 20 vuotta. Tee fiksu valinta – osta kotimaista ja poimi kasvisresepteistä parhaat kurkkuherkut kevättä piristämään.

#VihannesOnNärpes

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES