Ellinor Lassfolk

Pinta-ala
4.709m2
Viljelyvuodet
2
Sukupolvi
3

Ellinor Lassfolk, joka on tällä hetkellä meidän nuorin viljelijä, viljelee chilejä ja paprikoita kasvihuoneissaan. Hän on kolmannen sukupolven viljelijä ja on toiminut yrittäjänä itse vasta muutaman vuoden. Hän on viljellyt vanhempiensa rinnalla pienestä pitäen, mutta nyt hänen vanhempansa viljelevät hänen kanssaan. Tilan ensimmäiset kasvihuoneet ovat Ellinorin äidinpuoleisen isoisän rakentamia jo vuonna 1965, ja juuri tässä ensimmäisessä kasvihuoneessa kasvaa nyt punaisia chilejä.

Ellinor, joka on puutarhamestari koulutukseltaan, ja hänen isänsä Kurt kertoo, että chileissä maku ja tulisuus pitkälti tulevat lajikkeesta, mutta joitain pieniä seikkoja voi muunnella, että saa haluamansa maun tuotteeseen. Esimerkiksi chilien viljelyssä tulee olla tarpeeksi lannoitetta kasteluvedessä. Chilit muuten viljellään samalla tavalla kuin paprikat, mutta joitain ilmastollisia erilaisuuksia löytyy – esimerkiksi lämpö. Paprika vaatii enemmän lämpöä kuin chilit kasvaessaan.  

Tässä chilikasvihuoneessa, joka lämmitetään kotimaisella hakkeella, hoidetaan chilejä päivittäin. Chilien hyvinvointia valvotaan joka päivä, samalla tarkistetaan kosteus ja lämpötila. Kerran viikossa chilit poimitaan ja taimet sidotaan ja sivuversot (varkaat) poistetaan joka toinen viikko.

Ellinor viettää paljon aikaa kasvihuoneissa ja heidän tilallaan, jossa myös asuu hänen ja hänen poikaystävänsä Jesperin lisäksi myös koiria, hevosia ja vuohia.  Ellinorin vapaa-aika menee pitkälti lemmikkien parissa mutta myös rempaten heidän taloaan. Aina kun hän ehtii, hän myös nauttii saaristossa olemisesta.

Nimi: 
Ellinor Lassfolk
Paikkakunta: 
Pirttikylä
Viljelijänumero: 
190, 191
Viljelylajikkeet: 
Punainen paprika, keltainen paprika ja chili.
Pinta-ala: 
4.709m2
Viljelyvuodet: 
2
Rak.vuodet: 
-68, -74, -81 ja -99
Sukupolvi: 
3
Lämmitysmenetelmä: 
Hake ja turve
Ympäristönäkökohdat: 
Alhaiset hiilidioksidipäästöt, biologinen tuholaistorjunta, taimenet ja lehdet kompostoidaan.

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES