Osuuskunta Närpiön Vihanneksen laatu- ja ympäristöpolitiikka
Hyväksytty hallituksessa 12.12.2019
Maukkaita, tuoreita ja turvallisia vihanneksia
- Tavoitteenamme on olla asiakkaidemme ja kuluttajien ensimmäinen valinta kasvihuoneviljellyissä vihanneksissa.
- Toimitamme tuotteita ja palveluita asiakkaiden vaatimusten mukaisesti ja vastaamme odotuksiin maussa, laadussa, toimitusvarmuudessa sekä elintarviketurvallisuudessa.
- Kaikki toimittamamme tuotteet ja palvelut täyttävät elintarvikelainsäädännön ja viranomaisten vaatimukset.
- Närpiön Vihanneksen pakkaamolla toimitaan ISO 22000 -sekä ISO 14001 -standardien mukaisesti. Arvioimme ja parannamme jatkuvasti johtamisjärjestelmäämme sekä työtapojamme kehittääksemme ja parantaaksemme tuotteiden ja toiminnan laatua.
Elintarviketurvallisuuspolitiikka
- Johdamme elintarviketurvallisuustyötä ISO 22000 -standardin mukaisen johtamisjärjestelmän avulla. Työskentelemme päämäärätietoisesti kehittääksemme elintarviketurvallisuutta, jotta pystymme tarjoamaan kuluttajille jatkuvasti turvallisia ja luotettavia elintarvikkeita.
- Osuuskuntamme viljelijät on sertifioitu IP Kasvikset -perussertifioinnin mukaisesti. Yhteistyössä viljelijöidemme kanssa kehitämme viljelmien toiminnan laatua ja tuottavuutta.
Ympäristöpolitiikka
- Lupauksemme maukkaista, tuoreista ja turvallisista vihanneksista tukee ympäristötyötämme; laadukkaat tuotteemme vähentävät hävikkiä ja tukevat siten järkevää resurssinkäyttöämme.
- Keskitymme tehokkuuden parantamisen kautta minimoimaan resurssien käyttöä lajittelussa ja pakkaamisessa. Prosessista syntyvät sivuvirta-materiaalit pyrimme ohjaamaan joko jalostukseen tai kiertoon ja energiankäytössä hyödynnämme uusiutuvia ja kestäviä ratkaisuja käytännön mahdollisuuksien mukaan.
- Ympäristötyötämme ohjaa ISO 14001 -ympäristönjohtamisjärjestelmä. Sitoutamme ja kannustamme työntekijöitämme, viljelijätuottajiamme sekä sidosryhmiämme osaltaan edistämään jatkuvia ja mitattavia parannuksia ympäristöasioissa.
Stefan Skullbacka
VD
SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES
03
03
03