Lihapullat paahdetussa tomaattikastikkeessa

Lihapullat kastikkeessa

Lihapullat paahdetussa tomaattikastikkeessa

Tomaattikastike

4-6 henk.
Valmistusaika n 45 min.

700g kypsää kotimaista tomaattia (5kpl isoa tomaattia)
2 kpl salottisipulia
1 valkosipuli Sun Solo tai 2 isoa kynttä
50 g parmesaanijuustoa raastettuna
1 rkl kuivattua timjamia
0,5 dl oliiviöljyä
1 rkl sokeria
50 g tomaattipyreettä
1 rkl kapriksia
1-2 dl vettä
mustapippuria
suolaa

Leikkaa tomaatit ja salottisipuli karkeasti. Laita kaikki ainekset uunipellille ja paahda uunissa 225 asteessa n. 20–25 minuuttia, että pinta paahtuu. Kaada kaikki pelliltä tehosekoittimeen. Aja seos sileäksi ja lisää vesi jotta saavutetaan toivottu koostumus. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tomaattiset lihapullat, n. 20–25 lihapullaa

400 g naudanjauhelihaa
1 kananmuna
1 rkl jauhoja
1 rkl kuivattuja timjamia
1 rkl dijonsinappia
1 rkl tomaattipyreettä
Mustapippuria, suolaa
Voita paistamiseen

Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita nopeasti kauhalla tai käsin muovikäsineellä. Älä sekoita liikaa koska se tekee lihapullat sitkeiksi. Pyöritä käsillä n. 20g kokoisia lihapullia, käytä mieluiten muovikäsineitä ja kastele kädet kylmässä vedessä ettei taikina tartu käsiin.

Paista lihapullat voissa lämpimässä pannussa. Käännä varovaisesti ja älä paista liian suurta määrää kerralla. Paista mieluummin vähän ja monta pannullista. Lihapullat ovat valmiita kun ovat täysin läpi paistetut (tai ovat yli 70 astetta)

Tarjoile paahdetun tomaattikastikkeen kanssa. Koristele tuoreella ruohosipulilla ja värikkäillä helmitomaateilla. Tarjoile perunamuusin tai suosikki pastasi kanssa.

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES