
LOHIPELTI + TSATSIKI
Lohipelti:
1 paketti Närpiön Vihanneksen San Marzano tomaatteja
1 iso kesäkurpitsa
1 nippu tankoparsoja
öljyä
suolaa
mustapippurirouhetta
n. 700 g lohifilee
½ sitruuna
Tsatsiki:
1 Närpiön Vihanneksen kurkku
1-2 valkosipulin kynttä
300 g turkkilaista jogurttia
½ sitruuna
öljyä
suolaa
mustapippurirouhetta
- Pese huolellisesti tomaatit, kesäkurpitsa sekä tankoparsat ja leikkaa parsoista kovat kannat pois.
- Puolita San Marzano tomaatit pituussuunnassa ja leikkaa kesäkurpitsa reilun kokoisiksi kiekoiksi.
- Laita uuni 200 asteelle.
- Asettele kasvikset pellille ja ripottele niiden päälle öljyä, suolaa sekä mustapippuria.
- Nosta kasvikset uuniin kypsymään siksi ajaksi, kun valmistelet lohen.
- Leikkaa lohifile haluamasi kokoisiksi paloiksi tai voit tehdä siitä esimerkiksi kauniita lohimedaljonkeja.
- Purista lohipalojen päälle puolikkaan sitruunan mehu sekä ripottele päälle reilusti suolaa ja mustapippurirouhetta.
- Nosta pelti uunista ja asettele lohipalat kasvisten joukkoon.
- Siirrä pelti takaisin uuniin ja kypsennä vielä noin 15 minuuttia, kunnes lohi on kypsää ja kasvikset ovat saaneet hieman väriä pintaan.
- Kypsennysaikaan vaikuttaa lohipalojen paksuus sekä uuni.
Sillä välin, kun lohipelti kypsyy, valmista tsatsiki.
- Pese kurkku ja raasta se raastimen karkeimmalla osalla.
- Nosta kurkkuraaste siivilään ja painele raastetta lusikalla, jotta kurkusta valuu pois ylimääräinen neste.
- Pilko valkosipuli pieneksi silpuksi. Lisää kulhoon kurkkuraaste, valkosipulisilppu, jogurtti, sitruunamehua, pieni loraus öljyä sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria.
- Sekoita, maista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
Resepti on neljälle hengelle.
Resepti: Emili Kumpuniemi
SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES
03
03
03