Lohipelti San Marzano tomaateilla

LOHIPELTI + TSATSIKI

Lohipelti:

1 paketti Närpiön Vihanneksen San Marzano tomaatteja
1 iso kesäkurpitsa
1 nippu tankoparsoja
öljyä
suolaa
mustapippurirouhetta
n. 700 g lohifilee
½ sitruuna

Tsatsiki:

1 Närpiön Vihanneksen kurkku
1-2 valkosipulin kynttä
300 g turkkilaista jogurttia
½ sitruuna
öljyä
suolaa
mustapippurirouhetta

 

  • Pese huolellisesti tomaatit, kesäkurpitsa sekä tankoparsat ja leikkaa parsoista kovat kannat pois.
  • Puolita San Marzano tomaatit pituussuunnassa ja leikkaa kesäkurpitsa reilun kokoisiksi kiekoiksi.
  • Laita uuni 200 asteelle. 
  • Asettele kasvikset pellille ja ripottele niiden päälle öljyä, suolaa sekä mustapippuria.
  • Nosta kasvikset uuniin kypsymään siksi ajaksi, kun valmistelet lohen.
  • Leikkaa lohifile haluamasi kokoisiksi paloiksi tai voit tehdä siitä esimerkiksi kauniita lohimedaljonkeja.
  • Purista lohipalojen päälle puolikkaan sitruunan mehu sekä ripottele päälle reilusti suolaa ja mustapippurirouhetta.
  • Nosta pelti uunista ja asettele lohipalat kasvisten joukkoon.
  • Siirrä pelti takaisin uuniin ja kypsennä vielä noin 15 minuuttia, kunnes lohi on kypsää ja kasvikset ovat saaneet hieman väriä pintaan.
  • Kypsennysaikaan vaikuttaa lohipalojen paksuus sekä uuni.

Sillä välin, kun lohipelti kypsyy, valmista tsatsiki.

  • Pese kurkku ja raasta se raastimen karkeimmalla osalla.
  • Nosta kurkkuraaste siivilään ja painele raastetta lusikalla, jotta kurkusta valuu pois ylimääräinen neste.
  • Pilko valkosipuli pieneksi silpuksi. Lisää kulhoon kurkkuraaste, valkosipulisilppu, jogurtti, sitruunamehua, pieni loraus öljyä sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria.
  • Sekoita, maista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Resepti on neljälle hengelle.

Resepti: Emili Kumpuniemi

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES