Lax med tomatgräddsås

Lohta & tomaattikermakastike

Soseuta kokonaiset tomaatit sauvasekoittajalla tai tehosekoittimessa. Lisää tomaattimurska ja sokeri kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä n. 50 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää kattilaan kerma, soijakastike ja suola, kiehauta ja lisää suurus.

Puhdista lohifile, nypi ruodot ja poista nahka. Leikkaa sopiviin annospaloihin. Paista lohi voissa muutaman minuutin ajan. Kypsennysaika riippuu kalan paksuudesta. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

 

(6 henk.)

900g lohifilettä

300g kotimaisia tomaatteja

 ½ dl sokeria

4dl kermaa

½ dl sojakastiketta

1 tl suolaa

1 tl maissitärkkelystä

Suolaa & pippuria 

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES