
Lohta tomaattikuorella
4 henk
800g tuoretta lohta, luuton
15 kpl basilikanlehteä
2 kpl vaaleata näkkileipää n.80g (esim. Mjällom merkkistä)
1 rkl sitruunaöljyä
1 rs Dunne-tomaatteja
1 kananmuna
½ dl creme fraiche
suolaa ja pippuria
Laita uuni 200 asteelle ja kiertoilma päälle. Leikkaa lohi neljään yhtä suureen palaan, aseta ne uunipellille. Käytä basilika, näkkileipä, sitruunaöljy ja suola tehosekoittimessa, aja massaksi. Leikkaa Dunne-tomaatit pieniksi kuutioiksi ja aseta talouspaperille kuivumaan. Sekoita muna ja creme fraische, sivele se lohen päälle. Sekoita Dunne-kuutiot ja näkkileipämassa. Käännä lohipalat tomaatti-näkkileipä massassa jotta palat peittyvät kunnolla (jätä nahkapuoli ilman). Mausta mustapippurilla ja suolalla. Aseta uuniin n. 18–20 minuutiksi.
Tarjoile vaikkapa maukkaan varhaiskaalisalaatin ja sitruunaöljyn kanssa.
SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES
08