voileipäkakku

Naked Sandwichcake

Naked Sandwichcake tomaateilla ja yrteillä

Täyte, päivä 1:

500 g tuorejuustoa
150 g creme frâiche
1/3 ruukku timjamia
1/3 ruukku oreganoa
1/3 ruukku ruohosipulia
1 pikari helmitomaattia, punaisia tai oranssisia
1,5 rkl tomaattipyreettä
2 rkl sitruunaöljyä
2 rkl punaista pestoa
Suolaa
Mustapippuria

1,5 dl maitoa kostuttamiseen

10 hengen pyöreä voileipäkakkuleipä (500 g)

Pilko tomaatit ja yrtit. Sekoita kaikki ainekset ihanaksi ja kermaiseksi täytteeksi. Täytä voileipäkakku täytteellä, täytettä tulee olla yhtä paljon kuin siivut ovat paksuja. Jokainen siivu kostutetaan maidolla ennen täytteen laittamista. Paitsi päällimmäinen siivu joka ainoastaan kostutetaan reunoista. Paketoi kakku tuorekelmulla ja anna seistä yön yli jääkaapissa.

Koristelu, päivä 2:

300 g tuorejuustoa
Oranssisia ja punaisia helmitomaatteja #SNÄXI
Tuoreita yrttejä
Tuoretta pinaattia

Sekoita tuorejuusto pehmeäksi, peitä voileipäkakun kansi kokonaan tuorejuustolla. Levitä loput tuorejuustosta kakun reunoille, mielellään niin että leipä paistaa läpi että kakusta tulee hieman ”naked”. Koristele kakku oman maun mukaan, vege vaihtoehto ainoastaan tomaateilla, yrteillä ja pinaatilla, tai sitten tulisella ohueksi viipaloidulla chorizo salamilla jos haluaa kakulle hieman enemmän potkua.  

Säilyy jääkaapissa n. 3 päivää.

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES