Pia och Joakim Strand

Pinta-ala
10.500m2
Viljelyvuodet
17
Sukupolvi
2

Joakim Strand (Handelsträdgård Strand) hoitaa 10 500m2 :n suuruista kasvihuoneviljelmää Piolahdessa. Hän viljelee tomaatteja, kirsikkatomaatteja, paprikaa ja muutamia chililajikkeita. Joakim työskenteli aikaisemmin sairaanhoitajana ennen kuin hän aloitti kasvihuoneviljelyn. Hän viljeli päätyönsä ohella 5 vuotta, ennen kuin hän ryhtyi päätoimiseksi viljelijäksi. Joakim on kouluttautunut aikuiskoulutuksessa viljelypuutarhuriksi.

Vuonna 2005 toteutetussa sukupolvenvaihdoksessa Joakim otti hoitaakseen isänsä Bengtin yrityksen Handelsträdgård Sörhannus. Joakim on ollut jäsenenä Osuuskunta Närpiön Vihanneksessa sukupolvenvaihdoksesta lähtien. Joakimin ja hänen vaimonsa lisäksi yritys työllistää viisi täysipäiväistä työntekijää. Kesäisin hän palkkaa myös kesätyöntekijöitä vakituisen työvoiman lomittajiksi.

Ympäristö- ja hygienianäkökohdat ovat Joakimille tärkeitä. Sen vuoksi hän käyttää biologisia torjuntamenetelmiä jo kylvövaiheessa ja sen jälkeen kasvukaudella tarvittaessa. Kimalaiset hoitavat pölytyksen tehokkaasti. Työntekijät käyttävät kasvihuoneissa erityisiä työvaatteita. Lisäksi kasvihuoneille tultaessa ja sieltä lähdettäessä käytetään desinfiointiainetta. Joakimin mielestä on hyvä käytäntö varustaa ovet Stop-kylteillä ja puhelinnumerolla.

Suurin osa vapaa-ajasta kuluu vuosina -95, -97, -01 ja -05 syntyneiden lasten kuljettamiseen eri harrastuksiin. Silti Joakim ehtii harrastaa myös metsästystä, kalastusta ja kuntokiekkoa.

Nimi: 
Pia ja Joakim Strand
Paikkakunta: 
Piolahti
Viljelijänumero: 
34 & 36
Viljelylajikkeet: 
Tomaatti, kirsikkatomaatti, keltainen paprika, punainen paprika ja chili
Pinta-ala: 
10.500m2
Viljelyvuodet: 
17
Rak.vuodet: 
Lasiset erillishuoneet -78, -80, -85, -97 ja blokkihuone -08.
Sukupolvi: 
2
Lämmitysmenetelmä: 
Turve ja hake
Ympäristönäkökohdat: 
Biologinen torjunta tauteja ja tuholaisia vastaan. Noin 70% kasteluvedestä tulee kaivosta ja pintavedestä.

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES