
Säilötyt helmitomaatit
Säilömiseen voi käyttää minkälaisia ”pikkutomaatteja” tahansa, mutta suosittelemme että valitsette makean lajikkeen. Tässä reseptissä on käytetty meidän punaisia ja oranssisia helmitomaatteja koska niissä maku on kohdallaan.
1 kg eri värisiä helmitomaatteja
1 dl suolaa
3-4 timjamin oksaa
Liemi:
2 dl etikkaa
3 dl vettä
3 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 kpl kanelitanko
2 cm inkivääriä
5 kpl mausteneilikkaa
-
Huuhtele ja puolita tomaatit.
-
Laita tomaatit kulhoon ja ripottele sekaan suola.
-
Anna seistä 2-3 tuntia jääkaapissa että tomaateista vetäytyy ylimääräinen neste.
-
Huuhtele tomaatit runsaalla vedellä. Lisää tomaatit ja timjaminoksat lasipurkkeihin.
-
Kuori ja raasta inkivääri, lisää muut liemiaineet kattilaan, kiehauta.
-
Kaada liemi lasipurkkeihin että tomaatit peittyy.
-
Säilytä jääkaapissa.
SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES
03