säilötyt helmitomaatit #snäxi

Säilötyt helmitomaatit

Säilömiseen voi käyttää minkälaisia ”pikkutomaatteja” tahansa, mutta suosittelemme että valitsette makean lajikkeen. Tässä reseptissä on käytetty meidän punaisia ja oranssisia helmitomaatteja koska niissä maku on kohdallaan.

 

1 kg eri värisiä helmitomaatteja
1 dl suolaa
3-4 timjamin oksaa

Liemi:
2 dl etikkaa
3 dl vettä
3 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 kpl kanelitanko
2 cm inkivääriä
5 kpl mausteneilikkaa

 

  • Huuhtele ja puolita tomaatit.

  • Laita tomaatit kulhoon ja ripottele sekaan suola.

  • Anna seistä 2-3 tuntia jääkaapissa että tomaateista vetäytyy ylimääräinen neste.

  • Huuhtele tomaatit runsaalla vedellä. Lisää tomaatit ja timjaminoksat lasipurkkeihin.

  • Kuori ja raasta inkivääri, lisää muut liemiaineet kattilaan, kiehauta.

  • Kaada liemi lasipurkkeihin että tomaatit peittyy.

  • Säilytä jääkaapissa.

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES