Krämig tomatdressing med parmesan och vitlök

Salaattikastike

Tomaattinen salaattikastike parmesaanilla ja valkosipulilla

100g parmesaani juustoa
2 kpl kypsiä tomaatteja
½ sun solo valkosipuli
2 rkl tomaattipyreettä
2 rkl punaviinietikka
2 kpl kananmunan keltuaista
1 oksa tuoretta persiljaa
2 dl rypsiöljyä
2 dl maitoa
Suolaa
Mustapippuria

Raasta parmesaani juusto, leikkaa tomaatit neljään osaan, poista sisälmys. Laita kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen paitsi maito ja öljy. Aja sileäksi, lisää öljy maltillisesti ohuena nauhana. Kastikkeen rakenteesta tulee majoneesimainen. Laimenna maidolla sopivaksi koostumukseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoile salaattikastikkeena tai kylmänä kastikkeena esim. grillatulle lihalle.

Säilyy vähintään 7 päivää jääkaapissa.

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES