Salkotaitepapu

Rapea, säikeetön, noin 18-20 cm pitkä salkotaitepapu joilla on kaunis lempeä, ihana maku ja vihreät palot.

Puhdista ja kuori tuoreet pavut. Leikkaa tarvittaessa pois rumat päät. Keitä vesi ja puoli tl suolaa. Lisää pavut ja keitä noin 3 minuuttia. Kaada pavut siivilään. Huuhtele runsaalla kylmällä vedellä värin säilyttämiseksi.

Salkotaitepavut tulee aina esikeitettää ennen käyttöä koska ne sisältävät lektiiniä. Ne voidaan tarjoilla tilkalla oliiviöljyä ja sitruuna- tai limettimehulla, salottisipulilla ja päälle ripaus tuoretta oreganoa. Toinen tarjoiluehdotus on nostaa ne vedestä ja laittaa ne paistinpannuun, jossa on voita, salottisipulia, oreganoa, suolaa ja pippuria. Tarjoile paistetut pavut välittömästi. Ne sopivat myös pataruokiin tai wokiin. Mutta varo ettet keitä niitä liikaa, koska ne pitää jäädä kovankypsäksi (al dente).

FAKTABOKSI

Lajike: Matilda
Tuotanto-aika: Toukokuu - Elokuu
Tuotteen kestävyys: Aistinvarainen
Säilytys- ja myyntilämpötila: Säilyy parhaiten 2-5 asteessa. Muista että pavut on keitettävä ennen nauttimista. 
Myyntierä: 200g /rasia

EAN-koodi: 6416075061039

 

Koristeluun
Ruoanlaittoon
Salaattiin
Lämpimiin ruokiin

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES