Savustettu paprikapata

Savustettu paprikapata

2 kpl punaista paprikaa
2 kpl keltaista paprikaa
5 kpl rosmariinin oksaa
hyppysellinen suolaa ja sokeria
1 kourallinen leppähaketta savustamiseen

Anna leppähakkeen vetäytyä vedessä noin 15 minuuttia ennen käyttöä. Leikkaa paprikat karkeasti, poista siemenet. Laita ne pellille/ritilälle. Lisää niihin sokeri ja suola, sekä rosmariinin oksat. Savusta sähkösavustimessa tai savustuslaatikossa n. 25 min, anna viiletä.

3 pkt Halloumi juustoa (600g)
2 pientä keltasipulia
2 rkl voita
2 rkl sokeria
1,5 tl savustettua paprikajauhetta
1 mm kanelia
1 tlk kuivaa omenasiideriä (33cl)
500g paseerattua tomaattia
1 kasvisliemikuutio
1 nippu tuoreita yrttejä
Suolaa ja mustapippuria

Leikkaa halloumi n. 2 cm kuutioihin, laita kuutiot kulhoon missä vettä, anna vetäytyä n. 10–20 minuuttia että liika suola poistuu juustosta. Leikkaa sipuli kuutioiksi ja hienonna valkosipuli ohuiksi siivuiksi. Kuullota voi, sipuli, sokeri, paprikajauhe ja kaneli kattilassa. Kaada joukkoon tölkillinen kuivaa omenasiideriä ja kiehauta, poista vaahto tarvittaessa. Lisää paseeratut tomaatti ja kasvisliemikuutio. Anna kiehua ilman kantta n. 10 minuuttia tai että kastike hieman paksuuntuu. Leikkaa paprikat n. 2 cm paloiksi, lisää ne pataan sekä halloumi juusto. Leikkaa joukkoon tuoreita yrttejä ja mausta suolalla ja pippurilla.

Pata on mieto ja makea, sopii kaiken ikäisille. Jos haluaa hieman aikuisemman maun padalle niin voi ensin grillata halloumijuuston ennen paloittelemista ja lisätä hieman hakattua chiliä keittoajan loppuvaiheessa.
 

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES