Thomas Edström-Simons

Pinta-ala
2.000m2
Viljelyvuodet
8
Sukupolvi
2

Thomas Edström-Simons ja Linda Simons kausiviljelevät pihvitomaatteja, flavorino-tomaatteja sekä keltaisia että punaisia paprikoita 2 000 m2:llä. Ruotsista Närpiöön muuttanut Thomas työskenteli aikaisemmin 19 vuotta sähkömyyjänä. Linda asui myös Tukholmassa 9 vuotta, ja he tapasivat töiden merkeissä. Kesän 2005 he viettivät Närpiössä kokeillakseen, olisiko kasvihuoneviljely heille sopiva elinkeino. Syksyllä he palasivat Ruotsiin ja työskentelivät siellä aina vuoden 2009 marraskuuhun, jolloin he muuttivat Närpiöön pysyvästi. Vuonna 2010 Lindan vanhemmat luopuivat kasvihuoneviljelystä sukupolvenvaihdoksen myötä, ja Thomas ja Linda ovat olleet siitä lähtien Osuuskunta Närpiön Vihanneksen jäseniä. Thomas ja Linda ovat molemmat työskennelleet kasvihuoneissa Lindan kahta äitiyslomaa lukuun ottamatta. Heitä voidaan luonnehtia erittäin energiseksi ja myönteiseksi pariksi, joka uskoo lujasti kasvihuone-elinkeinon tulevaisuuteen.

Närpiöön muutettuaan he ovat kunnostaneet talon, rakentaneet lämpökeskuksen ja nykyaikaistaneet kasvihuoneita monin eri tavoin. Työssään he käyttävät erillisiä työvaatteita estääkseen kasvitautien ja tartuntojen leviämisen, ja he käyttävät biologisia torjuntamenetelmiä.

Thomas ja Linda harjoittavat lisäksi muuta maataloutta. Vapaa-aikanaan he katsovat mielellään tv-sarjoja ja elokuvia ja viettävät aikaa vuonna 2011 ja 2014 syntyneiden lastensa kanssa.

Nimi: 
Thomas Edström-Simons ja Linda Simons
Paikkakunta: 
Yttermark
Viljelijänumero: 
140, 150
Viljelylajikkeet: 
Pihvitomaatti, keltainen paprika, punainen paprika ja flavorino tomaatti
Pinta-ala: 
2.000m2
Viljelyvuodet: 
8
Rak.vuodet: 
-86, -88 ja -94
Sukupolvi: 
2
Lämmitysmenetelmä: 
Biolämpökeskus jossa poltetaan haketta.
Ympäristönäkökohdat: 
Tomaatit viljellään turvekasvualustoissa, turve kierrätetään tuotannon jälkeen kyntämällä peltoihin, biologinen torjunta tauteja ja tuholaisia vastaan.

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES