tomaattichili hillo

Tomaatti- ja Chili hillo

1 purkki HOTTIS hilloa 

Kalttaa tomaatit ja poista kuoret. Pilko tomaatit ja poista niistä kannat, pilko chili (poista siemenet) ja raasta kuorittu inkivääri, murskaa valkosipuli. Chiliä kannattaa annostella maun mukaan. Laita kaikki ainekset paksupohjaiseen kattilaan. Annan HOTTIS hillon kiehua miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia välillä sekoittaen, tai niin kauan että se on sopivan paksu. Jos haluat tasaisen hillon käytä tehosekoitinta.

Tyhjä lasipurkki kannattaa uunissa kuumentaa 110 asteeseen (desinfiointi), ja kansi keittää vedessä jotta säilyvyys HOTTIS hillolla olisi mahdollisimman hyvä. Kaada hillo purkkiin ja sulje kansi heti, anna viiletä.

Sopii mainiosti lisukkeeksi kana tai liharuoille tai vaikkapa juustotarjottimen kylkiäiseksi.

 

250g tomaattia (n. 3 tomaattia)
3 kpl punaista chiliä
2 kpl valkosipulikynttä
30g rusinoita
2 cm tuoretta inkivääriä
100g raakasokeria
50g hillosokeria
0,5 dl tumma balsamiviinietikkaa (balsamico)

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES