Tomat-ratatouille

Tomaatti-Ratatouille

3kpl porkkanaa (keskikokoista)
2kpl keltasipulia
1 kpl kotimainen kurkku
5kpl kotimaisia tomaattia
1kpl kevätsipuli
Basilikaa, tuoretta
Suolaa, mustapippuria, hunajaa, rypsiöljyä

Kuori, pese ja kuutio porkkanat, kiehauta niitä 3-4 min kunnes me ovat puolikypsiä, huuhtele. Kuori sipulit ja pilko ne reilun sentin kuutioiksi. Kuori, pese kurkku ja leikkaa se pitkittäin 4-osaan, leikkaa siemenet pois, leikkaa 1,5cm viipaleiksi. Pese tomaatit ja poista kanta, leikkaa 1,5cm kuutioiksi siivilään ja ota neste talteen. Huuhtele kevätsipuli ja hienonna basilika ja jätä muutama lehti koristeeksi.

Kuumenna öljy kattilassa ja laita ensin sipulit, anna hautua hetki, lisää porkkanat ja tomaatit freesaa hetki, lisää kurkut ja kevätsipuli, mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla, keitä hetki. Tarkista maku ja kypsyys, voit lisätä tomaattiliemen joukkoon tai säästää sen kastikkeeseen.

Tarjoile lämpöisenä sellaisenaan, koristele basilikalla. Lisäkkeenä käy kanan, lihan tai kalan kanssa.

 

Tuoretomaattikastike

4kpl kotimaista tomaattia
Edellisen reseptin tomaatti-liemi
suolaa, mustapippuria, sokeria, hunajaa

Kalttaa tomaatit. Tee tomaattiin ristiviilto ja laita kiehuvaan veteen, poista kiehuvasta vedestä ja siirrä kylmään kun kuoret irtoavat. Poista kannat tomaateista. Hienonna tomaatit sauvasekoittajalla. Kaada liemi ja tuore-tomaattisose kattilaan, kiehauta, mausta ja anna kiehua hiljaa koko ajan sekoittaen, tarkista maku.

Käytä tuoretomaattikastiketta kasviksille, lihalle, kanalle tai kalalle.

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES