Tomat-lökpaj

Tomaatti–sienipiirakka

1 pkt ruisvoitaikinaa (pakaste)
3kpl kotimaista tomaattia
2kpl sipulia
2kpl salottisipulia
200g sieniä (voit käyttää omaa varastoa mielisieniäsi tai esim. tummia herkkusieniä kuutioina)
3kpl kananmunaa
4dl juustokermaa
bufala- tai tavallista mozzarellajuustoa
rypsiöljyä ja voita
suola
mustapippuri
hunajaa
basilikaa

Sulata taikina. Poista kannat tomaateista ja viipaloi ne siivilään. Ota liemi talteen. Voitele vuoka, laita leivinpaperi vuokaan ja voitele sekin. Kauli taikina sopivan paksuiseksi ja laita vuokaan. Kypsennä taikina 200 asteessa 12-15minuuttia, jäähdytä.

Kuullota pilkotut sipulit ja sienet, mausta ne ja anna jäähtyä, lisää seos taikinan päälle tasaiseksi. Lisää viipaloidut tomaatit päällimmäiseksi vuokaan. Vispaa munat ja kerma sekaisin mausta ja maista maku, lisää vuokaan. Laita lopuksi pehmeä mozzarella tai viipaloidut mozzarellaviipaleet päälle.

Laita 200 asteiseen uuniin n. puolituntia, tarkista kypsyys ja nosta jäähtymään hetkeksi.

Koristele basilikanlehdillä, tomaattipiirakan kanssa voit tarjota salaattia.

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES