
Tomaattihyytelö
Oletko koskaan maistanut tomaattihyytelöä? Se on monipuolinen herkku ja mikä tärkeintä, yksi eniten terveyttä edistävä hyytelö. Se sisältää rajaton määrä vitamiineja, on rikas karotenoideista ja on hyvä antioksidantti lähde.
- Kalttaa tomaatit, poista kuoret, pilko neljään osaan ja poista siemenet (sisälmys). Laita pilkotut tomaatit, sokeri ja sitruunamehu kattilaan ja anna maustua tunnin huoneenlämmössä. Tämä toimenpide yhdistää tomaatin maun ja happamuuden.
- Siirrä kattila liedelle, lisää kanelitanko. Anna kiehua miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen noin tunnin jotta tomaattien neste haihtuu. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna viiletä noin tunnin.
- Kaada tomaattihyytelö kuumennettuihin lasipurkkeihin. Lasipurkit kannattaa käyttää uunissa ennen täyttämistä jotta olisivat steriilejä, kannet kannattaa keittää. Säilytä jääkaapissa.
Ainekset
1kg kotimaisia tomaatteja
400g sokeria
1 kpl sitruuna (mehut)
1 kpl kanelitanko
Tarjoiluvinkki; Tarjoile tomaattihyytelö brie-juuston ja paahtoleivän kanssa.
SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES
28
08
08