Tomaattijuustokakku

Tomaattijuustokakku

ø 24 cm irtopohjavuoka, 8-10 annosta

Pohja​:

250g maalahdenlimppua
100g voita
2 rkl sitruunaöljyä
 

Leikkaa maalahdenlimppu karkeasti. Käytä limppu, voisula ja sitruunaöljy tehosekoittimessa, aja tasaiseksi massaksi.
Kaada massa irtopohjavuokaan ja painele tasaiseksi pohjaksi. Aseta jääkaappiin.

 

Täyte:​

6 kpl maukkaita kotimaisia tomaatteja
1/3 osa basilika ruukusta
600 g tuorejuustoa
1 dl + 1 dl kermaa
2 rkl sitruunaöljyä
4 kpl liivatelehteä
Suolaa, valkopippuria

 

Kalttaa tomaatit, poista kuori, kanta ja sisällys. Leikkaa tomaattilihasta hienoja silppuja. Asettele tomaatinsilput kakkupohjaan jättäen reunoille n. 2cm etäisyyden vuoasta. Lisää päälle karkeasti hakattu basilika.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5-10 minuuttia. Sekoita tuorejuusto, 1dl kylmä kerma, sitruunaöljy, suola ja valkopippuri. Keitä 1 dl kermaa ja sekoita liotetut liivatelehdet, sekoita hyvin että liivate sulaa. Kaada lämmin liivateseos tuorejuusto seokseen ja sekoita hyvin. Kaada täyte vuokaan.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa 4-5 tuntia ennen tarjoilua. Tomaattijuustokakkua voi tarjoilla vaikka tuoreitten yrttien ja tomaattien tai paahdetun serrano-kinkun kanssa.

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES