Tomaattikeitto made in närpes

Tomaattikeitto

Tomaattikeitto MADE IN NÄRPES

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita karkeasti pilkotut tomaatit, paprika, punasipuli, kuorittu valkosipuli ja timjamin oksat uunipellille ja lisää oliiviöljy. Paahda uunissa noin 30 minuuttia. Vihannekset tulee olla pehmeitä kun ovat valmiita. Poista timjamin oksat, lisää paahdetut vihannekset, crème fraiche ja pieni osa vihannesliemestä tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi (voi myös käyttää kattilaa ja sauvasekoitinta). Lisää tomaattivihannes seos kattilaan ja lisää loput kasvisliemi. Lämmitä keitto miedolla lämmöllä, mausta suolalla ja pippurilla. Jos haluaa tasapainottaa makua sen voi tehdä pienellä määrällä sokeria. Maista ja lisää mausteita jos maku ei ole kohdallaan. Ripottele keiton pinnalle silputtu basilika (tai persilja). Lisukkeeksi sopii maukas valkosipulileipä. 

 

6 henk.

10–12 kypsiä kotimaisia tomaatteja
1 punainen paprika
2 punasipulia
4 valkosipulinkynttä
4 tuoretta timjaminoksaa
2 rkl oliiviöljyä
8dl lämmintä vihanneslientä (3 kasvisliemikuutiota)
1dl crème fraiche
3 rkl silputtua tuoretta basilikaa
Suolaa
Pippuria

Sokeria

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES