Tomaattikermakakku

Haaveiletko kermakakusta lakkahillon kera?

Saat saman makuelämyksen edullisemmin tekemällä kermakakun tomaateistamme. Maku on niin lähellä lakkahilloa, että eroa on vaikeata huomata!

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet, vehnäjauho, perunajauho ja leivinjauhe. Siivilöi jauhosekoitus vaahtoon, ja sekoita hellävaraisesti. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175-asteessa 45 minuuttia. Anna viiletä.

Soseuta tomaatit kuorineen. Laita tomaattimurska kattilaan ja lisää sokeri. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 1 ½ h. Anna viiletä.

Vatkaa kerma ja sokeri. Kostuta kakkupohja sokeriliemellä (2dl vettä + 1rkl sokeria) ja jaa se kahtia. Sivele sokerilientä yhdelle osalle, lisää tomaattihillo ja 1 dl kermavaahdosta (jätä n. 1 dl hilloa kuorrutukseen). Lisää kakkupohjan toinen osa ja sivele siihenkin sokerilientä. Lisää kakun päälle loput kermavaahdosta, pursota osa ympyräksi ja lisää sen keskelle loput tomaattihillosta. Nauti terveellisestä Lykopeenista kahvin kera!

Kakkupohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tlk leivinjauhetta

Tomaattihillo:
800gr kypsiä punaisia Närpiön Vihanneksen tomaatteja
4 dl hienosokeria (osaksi käy hillosokeri)

Kermavaahto:
5 dl kuohukermaa
½ dl hienosokeria

 

 

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES