Tomaattisilakka

Tomaattisilakka

Tomaattisilakkaa tähtianiksen kera

400g silakkafilettä
1dl oliiviöljyä
1 iso maukas kotimainen tomaatti
1,5 rkl tomaattipyreetä
3 valkosipulinkynttä
4 kpl tähtianista
1 dl valkoviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 rkl väkiviinaetikkaa

 

Poista silakkafileistä nahka, aseta kulhoon. Pilko tomaatti ja valkosipulikynnet pieniksi paloiksi. Kuullota valkosipuli, tomaatti, tomaattipyree ja tähtianis oliiviöljyssä. Lisää sokeri ja anna kiehua pari minuuttia. Anna marinadin jäähtyä jääkaapissa. Sekoita valkoviinietikka ja väkiviinaetikka marinadiin. Kaada marinadi kulhoon silakkafileitten päälle. Sekoita. Siirrä tomaattisilakat lasipurkkeihin ja annan maustua vähintään 2 vuorokautta.

Tarjoile sellaisenaan tai alkupalaksi vaalean leivän ja ihanien yrttien kanssa.

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES