Tonnikala-tomaattipasta

Tonnikala-tomaattikastike

4 hengelle

1 sipuli
1 Närpiön Vihanneksen chili
2-3 rkl öljyä
1 rkl oreganoa
1 tl mustapippurirouhetta
200 g Närpiön Vihanneksen punaisia ja/tai oransseja helmitomaatteja
2 tlk tonnikalaa
800 g tomaattimurskaa
ripaus suolaa
Vapaavalintainen pasta

 

  • Poista chilistä halutessasi siemenet ja pilko se sekä sipuli pieneksi silpuksi.

  • Lisää paistinpannulle chilit, sipulit, öljy, oregano sekä mustapippurirouhe ja kuullota.

  • Pese helmitomaatit ja leikkaa ne kahtia pituussuunnassa.

  • Valuta tonnikaloista nesteet pois.

  • Lisää tomaatit, tonnikalat, tomaattimurska ja suola paistinpannulle kuullottuneiden sipulien, chilien ja mausteiden joukkoon.

  • Sekoita ja jätä tonnikala-tomaattikastike hautumaan noin 5-10 minuutiksi kannen tai leivinpaperin alle.

  • Maista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

 

Tarjoillaan vapaavalintaisen pastan kanssa.

Resepti: Emili Kumpuniemi

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES