
Tonnikala-tomaattikastike
4 hengelle
1 sipuli
1 Närpiön Vihanneksen chili
2-3 rkl öljyä
1 rkl oreganoa
1 tl mustapippurirouhetta
200 g Närpiön Vihanneksen punaisia ja/tai oransseja helmitomaatteja
2 tlk tonnikalaa
800 g tomaattimurskaa
ripaus suolaa
Vapaavalintainen pasta
-
Poista chilistä halutessasi siemenet ja pilko se sekä sipuli pieneksi silpuksi.
-
Lisää paistinpannulle chilit, sipulit, öljy, oregano sekä mustapippurirouhe ja kuullota.
-
Pese helmitomaatit ja leikkaa ne kahtia pituussuunnassa.
-
Valuta tonnikaloista nesteet pois.
-
Lisää tomaatit, tonnikalat, tomaattimurska ja suola paistinpannulle kuullottuneiden sipulien, chilien ja mausteiden joukkoon.
-
Sekoita ja jätä tonnikala-tomaattikastike hautumaan noin 5-10 minuutiksi kannen tai leivinpaperin alle.
-
Maista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
Tarjoillaan vapaavalintaisen pastan kanssa.
Resepti: Emili Kumpuniemi
SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES
08