cheesecake tomaateilla

Tuorejuustokakku

Tomaattinen tuorejuustokakku

Pohja

200g hapankorppua
75-100g voita

Aja hapankorput monitoimikoneessa sekoita pehmyt voi sekaan. Laita irtopohjavuoan pohjalle kelmu tai leivinpaperi samoin reunalle. Taputtele muruseos irtopohjavuoan pohjalle ja laita kylmään.

Täyte

4 kpl tomaattia (pehmeitä ylikypsyneitä)
4 dl maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kermaa
4 kpl liivatelehteä
suolaa
sokeria tai hunajaa
pippuria
oljyä
Yrttejä (esim. basilikaa)

Kalttaa tomaatit. Tee tomaattiin ristiviilto ja laita kiehuvaan veteen, poista kiehuvasta vedestä ja siirrä kylmään kun kuoret irtoavat. Pilko tomaatit ja laita kattilaan. Lisää hiukka öljyä. Lisää suolaa, sokeria ja pilkottuja yrttejä maun mukaan. Keitä niin kauan kunnes on sosetta. Paseeraa sose, jäähdytä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, kerma ja paseerattu tomaatti keskenään. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla tai hunajalla jos tarvitsee.

Liota liivate kylmässä vedessä. Sulata pieneen määrään kuumaan veteen. Lisää jäähtynyt liivate tomaattiseokseen. Kaada seos vuokaan missä on hapankorppu muruseos.

Anna jähmettyä yön yli. Koristele tomaateilla, kurkuilla, yrteillä jne.

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES