Tuorejuustopallot helmitomaateilla

Tuorejuustopallot

Tuorejuustopallot helmitomaateilla

12 kpl

200 g tuorejuustoa (esim. maustamaton Philadelphia)
200 g fetajuustoa
1 tl yrttisuolaa
1 tl tilliä
0,5 tl mustapippuria
12 kpl helmitomaattia
1 dl murskattuja hasselpähkinöitä
0,5 dl mustia seesaminsiemeniä (voit myös käyttää tavallisia valkoisia)
1 dl silputtua ruohosipulia

1. Laita tuorejuusto ja fetajuusto kulhoon, lisää mausteet. Sekoita sauvasekoittimella tai sähkövatkaimella. Laita jääkaappiin noin 15 minuutiksi, jotta seos hieman jähmettyy.

2. Peitä leikkuulauta leivinpaperilla ja muotoile 12 tuorejuustopalloa jäätelökauhan tai lusikan avulla. Tee sen jälkeen ruokalusikalla palloihin kuoppa ja laita yksi helmitomaatti jokaiseen kuoppaan.

3. Kostuta kädet kylmällä vedellä ja painele juustoseos tomaatin ympärille ja muotoile pyöreiksi palloiksi. Kostuta tarvittaessa kädet useamman kerran ja yritä olla mahdollisimman nopea, jotta juustoseos ei lämpene liikaa. Lämpeneminen hankaloittaa palloiksi muotoilua. Laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.

4. Valmistele sillä aikaa koristeet. Pienennä ruohosipuli ja hasselpähkinät, asettele nämä ja seesaminsiemenet pienille lautasille.

5. Pyörittele tuorejuustopalloja koristeissa. Säilytä kylmässä ennen tarjoilua.

 

Katso video: https://youtu.be/qyUVsA2N8AU

 

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES