Tzatziki

Tzatziki

Tzatziki sopii hyvin monen ruoan kanssa. Mainio erilaisten grilliruokien lisäkkeeksi, tai syö tomaattisalaatin kanssa tai dipiksi. Tzatzikia voi myös syödä alkupalana patongin, oliivien, pikkutomaattien sekä salaattijuuston kanssa. 

 

  • Valuta jogurtti suodatinpussissa n. tunnin verran jotta ylimääräinen neste poistuu.
  • Kuori kurkku ja raasta se raastinraudan karkealla puolella. Sekoita vähän suolaa raasteeseen ja odota 5 minuuttia, kaada raaste siivilään että ylimääräinen neste poistuu.
  • Sekoita kurkku ja jogurtti. Mausta valkosipulilla, pippurilla, puristetulla sitruunalla, oliiviöljyllä ja lisää mahdollisesti myös suolaa. Mausta maun mukaan!   

 

0,5 l maustamatonta jogurttia
1 kpl kurkku
8 kpl valkosipulinkynttä
1,5 tl oliiviöljyä
1,5 tl sitruunamehua


suolaa & valkopippuria
suodatinpussi

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES