Ulf Nordberg

Pinta-ala
3.200m2
Viljelyvuodet
Sukupolvi
2

Rangsbyssä asuva Ulf Nordberg kausiviljelee paprikaa 3 200 m2:n suuruisella alalla. Hän jatkoi kasvihuoneviljelyä appivanhempiensa jäätyä eläkkeelle ja on nyt toisen polven viljelijä. Kasvihuoneilla alkoi olla jo ikää, joten hän rakensi uuden laitoksen vuonna 1997. Vuonna 1998 hän liittyi Osuuskuntaan Närpiön Vihannes, ja tällä hetkellä hänellä on yrityksessään kaksi työntekijää.

Alun perin metallialalle kouluttautunut Ulf työskenteli aikaisemmin autoliikkeessä huoltomiehenä. Hän päätti ryhtyä kasvihuoneviljelijäksi, kun hänen vaimonsa Susannen vanhemmat alkoivat lopetella omaa viljelytoimintaansa. Ulf kävi kasvihuoneyrittäjille järjestettyjä kursseja, ja hän on oppinut paljon työssään vuosien varrella. Hän käyttää viljelyssään biologisia torjuntamenetelmiä. Kasvihuoneilla vierailevien on pukeuduttava suojavarusteisiin. Ulf käyttää myös monien muiden tavoin Stop-kylttejä estääkseen kutsumattomien vieraiden pääsyn kasvihuoneisiin. Kasvihuoneilta poistuessaan ja viikonloppuisin hän pitää ovet lukittuina.

Vapaa-aikansa hän viettää talvisin metsässä ja kesäisin kesämökillä. Nordbergin perheeseen kuuluvat Ulfin lisäksi vaimo Susanna ja vuosina 1996, 1999 ja 2008 syntyneet lapset.

Nimi: 
Ulf Nordberg
Paikkakunta: 
Rangsby
Viljelijänumero: 
247, 248
Viljelylajikkeet: 
Punainen paprika ja keltainen paprika
Pinta-ala: 
3.200m2
Rak.vuodet: 
1997
Sukupolvi: 
2
Ympäristönäkökohdat: 
Viljelyssä käytetään biologista torjuntaa

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES