
Valkosipulikurkku
- Pese kurkut huolellisesti. Viipaloi veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös kuoritut sipulit ja valkosipulikynnet. Silppua tilli – myös varret.
- Lämmitä tyhjät lasipurkit uunissa 100–110 asteeseen, annan olla uunissa n. 15 minuuttia. Kiehauta kannet vedessä (desinfiointi).
- Mittaa vesi, sokeri, suola ja sinapinsiemenet kattilaan. Kiehauta liemi. Lisää etikka ja kiehauta.
- Lisää viipaloidut kurkut, sipuli, valkosipuli ja tilli kerroksittain kuumiin purkkeihin. Viimeistele kaatamalla kuuma mausteliemi purkkeihin. Sulje kannet heti. Anna viiletä. Säilytä jääkaapissa. Kurkut ovat valmiina syötäväksi 2-3 viikon säilytyksen jälkeen
n. 5 purkkia
- 1 kg avomaankurkkua
- 2–3 (250 g) keltasipulia
- 6 valkosipulinkynttä
- Pari nippua tilliä
Mausteliemi
- 8 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 1 rl suolaa
- 1 rl sinapinsiemeniä
- 2 dl etikkaa
SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES
28
08
08