Vitlöksgurka

Valkosipulikurkku

 

  1. Pese kurkut huolellisesti. Viipaloi veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös kuoritut sipulit ja valkosipulikynnet. Silppua tilli – myös varret.
  2. Lämmitä tyhjät lasipurkit uunissa 100–110 asteeseen, annan olla uunissa n. 15 minuuttia. Kiehauta kannet vedessä (desinfiointi).
  3. Mittaa vesi, sokeri, suola ja sinapinsiemenet kattilaan. Kiehauta liemi. Lisää etikka ja kiehauta.
  4. Lisää viipaloidut kurkut, sipuli, valkosipuli ja tilli kerroksittain kuumiin purkkeihin. Viimeistele kaatamalla kuuma mausteliemi purkkeihin. Sulje kannet heti. Anna viiletä. Säilytä jääkaapissa. Kurkut ovat valmiina syötäväksi 2-3 viikon säilytyksen jälkeen

 

n. 5 purkkia

  • 1 kg avomaankurkkua
  • 2–3 (250 g) keltasipulia
  • 6 valkosipulinkynttä
  • Pari nippua tilliä

Mausteliemi

  • 8 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1 rl suolaa
  • 1 rl sinapinsiemeniä
  • 2 dl etikkaa

SEURAA SUOMEN TUOREINTA INSTAGRAM -TILIÄ @NARPIONVIHANNES