Bigro Ab

Area
42.000m2
Odlingsår
28
Generation
2

Börje Ivars on Närpiön Vihanneksen hallituksen puheenjohtaja ja yksi suurimpia viljelijöitämme. Hän on toiminut puheenjohtajana vuodesta 2007, jolloin hänet valittiin hoitamaan tätä kunniakasta tehtävää. Samana vuonna osuuskunta juhli 50-vuotispäiviään. Börje Ivarsin ensimmäinen suuri tehtävän olikin juuri juhlallisuuksien järjestäminen.

Börje aloitti uransa 1 200m²:n suuruisessa kasvihuoneessa, jonka palkkalistoilla ei hänen lisäkseen ollut muita. Hän hakeutui osuuskunnan jäseneksi aloittaessaan toimintansa kasvihuoneviljelijänä, eli hän on ollut Närpiön Vihanneksen jäsen vuodesta 1991 lähtien.

Uransa aikana hän on kohdannut monenlaisia haasteita mutta ennen kaikkea monia mielenkiintoisia asioita. Kehitys yhden miehen kasvihuoneesta 26 henkilöä työllistäväksi yritykseksi on ollut sekä antoisaa että aika ajoin myös melko vaativaa. Vuosien varrella Börjestä on kehittynyt energinen yritysjohtaja, jonka visiot kantavat tulevaisuuteen, ja tällä hetkellä hänen viljelysalansa on jopa 42 000 m². Luonteeltaan sosiaalinen Börje viihtyy hyvin erilaisten ihmisten ja eri kulttuurien parissa, mistä on hyötyä, kun yrityksellä on paljon työntekijöitä.

Hän viljelee eri tomaattilajikkeita, mm. Dunne-erikoistomaattia, ja kurkkua. Dunnea Börje viljelee yksinoikeudella, joten sitä ei löydy muiden viljelijöiden valikoimista. Vuodesta 2012 lähtien markkinoilla ollut Dunne-tomaatti on saavuttanut kuluttajien keskuudessa suuren suosion. Börjellä on myös 14 hehtaaria peltoa, joilla hän viljelee viljaa. Lisäksi hän hoitaa neljän muun viljelijän kanssa vesiyhtiötä, jonka kautta he kaikki saavat käyttämänsä veden. Yrittäjyys on siten tärkeä osa hänen arkeaan.

Monia asioita hoitavalla yritysjohtajalla on melko rajoitetusti vapaa-aikaa, mutta kun sitä löytyy, Börje lähtee mielellään kävelylle. Myös kulttuurielämä on lähellä hänen sydäntään. Itse hän ollut aktiivinen revyymaailmassa ja näytellyt Böle Uf:n revyyssä yli 20 vuoden ajan. Tuona aikana hän vieraili revyykokoonpanon kanssa monta kertaa Ruotsissa ja jopa Yhdysvalloissa. Jos hän saa valita illan ohjelman, hän käy mielellään teatterissa, konsertissa tai musikaalissa.

Koko perhe myös matkustaa mielellään, ja parasta rentoutusta ovatkin perheen yhteiset matkat muutaman kerran vuodessa. Perheeseen kuuluvat avopuoliso Gun sekä vuonna -89 syntynyt Jennifer ja vuonna -95 syntynyt Julienne.

 

Namn: 
Bigro Ab
Ort: 
Närpes
Odlarnummer: 
112, 122 ja 132
Odlingssorter: 
Dunne, Kirsikkatomaatti ja Tomaatti
Area: 
42.000m2
Odlingsår: 
28
Växthusens byggår: 
-91, -95, -01, -04, -07, -10 ja -15
Generation: 
2
Uppvärmningssätt: 
hake, turve ja öljy
Miljöaspekter: 
Biologinen torjunta tuholaisia vastaan, taimenet kompostoidaan, kotimaista polttoainetta käytetään lämmitykseen