Cheesecake med tomat

Botten
200g surskorpor
75-100g smör

Kör surskorporna i matberedaren, tillsätt smöret. Beklä en springform med folie eller bakplåtspapper, också kanterna. Klappa ut surskorpsblandningen i bottnen och sätt in den i kylskåp.

Fyllning
4st tomater (mjuka övermogna)
4dl naturell färskost
1dl grädde
4st gelatinblad
salt
socker eller honung
peppar
olja
örter (t.ex. basilika)

Skålla tomaterna. Skär ett kryss i tomaterna och sätt ner dem i kokande vatten, flytta över dem till kallt vatten då skalet börjar lossna. Skär tomaterna i minder bitar och sätt dem i en kastrull. Tillsätt litet olja. Smaksätt enligt smak med salt, socker och hackade örter. Koka så länge så att det blir puré. Passera pure, låt svalna.

Vispa grädden, blanda med färskosten och den passerade tomatpurén. Smaksätt med salt, peppar och socker eller honung vid behov.

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Smält dem i litet varmt vatten. Tillsätt det avsvalnade gelatinet i tomatostblandningen. Töm blandningen i springformen med surskorpsblandningen.

Låt stå över natten. Dekorera med tomater, gurkor och örter.