chili-ingefärssås

Chili-Ingefärssås

Chili-Ingefärssåsen är ypperlig som bordskrydda, men kom ihåg att förvara den i kylskåp! 

 

750 g röda tomater
1 röd paprika
2 gula lökar
4 cm färsk ingefära
1-2 röda chilifrukt (dosera efter smak)
1 dl vitvinsvinäger
½ dl strösocker
1 tsk salt
½ tsk krossad svartpeppar

 

Skölj tomaterna, kärna ur paprikan och chilin, skala löken, dela allt i små bitar. Skala ingefäran och riv den. Tillsätt ingredienserna i en matberedare eller mixer. Mixa massan slät. Häll över i en kastrull och tillsätt vinäger, socker, salt och peppar. Låt koka i ca 20 minuter, mixa massan slät med en stavmixer ifall den inte är helt slät.

Häll upp i väl rengjorda glasflaskor. Förvara i kylskåp, låt Chili-Ingefärssåsen mogna i kylskåp i ca tre veckor.