Chiligurka

Chiligurka

Enkelt och snabbt att röra ihop!

Vill man ha en liten annorlunda sallad till maten så är detta något att prova. Gurkans fräscha smak med en ljuvlig hetta från chilin, samt rustiken från mandel gör denna chiligurka till ett spännande tillägg till vardagen! Bon appétit!

 

1 st                      inhemsk gurka
1,5 msk               ättika
1 msk                  socker
2 tsk                    Sambal Oelek (chilipasta)
1 st                      vitlöksklyfta
0,5 dl                   rostad mandel

 

  1. Tvätta gurkan, skiva tunna långa skivor med en osthyvel. Undvik kärnhuset.
  2. Sätt ättika, socker och Sambal Oelek i en skål, riv vitlöken och hacka mandeln grovt, tillsätt dem i blandningen, rör om.
  3. Töm blandningen ovanpå gurkskivorna, rör om.
  4. Låt stå och dra i 15-30 minuter. Genast ätbart!