Dunne tomatsås

Dunne tomatsås

DUNNE - San Marzano tomat

Färska tomater med rejäl smak är hemligheten bakom en läcker tomatsås. Var kreativ och utveckla ett eget hemligt recept för din Dunne-tomatsås: Färska örter som basilika, vitlök, oregano, mejram eller timjan ger fin smak!

Skiva löken tunt och mjuka upp den med en blandning av smör och olivolja i en stekpanna. Skär tomaterna i bitar och använd dem som sådana, eller skålla dem för att ta bort skalet.  Lägg tomaten med den mjuka löken i stekpannan. Krydda med salt, svartpeppar och en nypa socker. Låt såsen koka sakta i ca 30 minuter.

Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Rör ner pastan i såsen och låt blandningen värmas upp någon minut på spisen. Garnera med parmesanost och färska örter efter smak.

Recept för två personer:

1 ask Dunne tomater (230 g)
1 msk olivolja
1 msk smör
1 liten schalottenlök eller ½ vanlig lök 
salt och svartpeppar efter smak
en nypa socker för att runda av smaken
färska örter
Parmesanost
Ca 200 g pasta

Tips! Förvara tomater i rumstemperatur så de fortsätter mogna. Då kommer tomaternas aromer till sin rätt. Kylan i kylskåpet stoppar mognadsprocessen och påverkar smaken på ett negativt sätt.